Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore pozvao poljoprivrednike da slijede međimurski primjer

Datum objave: 5. ožujka 2015.

Kada se pogledaju statistike prema kojima Međimurje ima 14,3 posto poljoprivrednog stanovništva, uz registrirana 140 pravna subjekta s prihodima od oko 1,5 milijarde kuna, jasno je zašto je upravo taj segment jedan od ključnih za razvoj najsjevernijeg hrvatskog kraja. Isto je prepoznao i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić te pritom jedan radni dan iskoristio za posjet Međimurskoj županiji.
Uz domaćinstvo zamjenika župana Zorana Vidovića, privremenog pročelnika UO za gospodarske djelatnosti Darka Radanovića i Zlatka Orsaga, predsjednika Županijske poljoprivredne komore, iskoristio je priliku kako bi se pobliže upoznao s planovima, ciljevima i aktivnostima lokalne poljoprivrede, uz namjeru da zajedničkim nastupom poljoprivrednicima omoguće još bolje uvjete.
Ovo što se u Međimurskoj županiji radi za poljoprivredu je za svaku pohvalu. Itekako smo zadovoljni radom komore, ali i izvršne vlasti na tom planu. To se odnosi na dugovanja koja ste im isplatili, pružene pomoći mljekarima, iskorištavanje sredstava EU i činjenicu kako organizirate niz manifestacija kojima promičete njihov rad“, rekao je u uvodu Brlošić.
Iako je iza nas teška godina za hrvatsku poljoprivredu, Županija se na čelu sa županom Matijom Posavcem i sa mnom zaduženim za resor poljoprivrede, svojski trudi da svojim djelovanjem pošalje poruku na koji bi način trebalo djelovati, uz povećana ulaganja, razvoj infrastrukture, pomoći u projektima i slično“, objasnio je zamjenik te naglasio kako bez odlične suradnje s Županijskom poljoprivrednom komorom do uspjeha ne bi došlo.
„Mi smo iznimno razvijen poljoprivredni kraj i samo napornim radom on će takav i ostati. Dakako, za to su potrebna određena ulaganja koja nam Županija omogućava i informiranjem o EU projektima uz Regionalnu razvojnu agenciju Međimurje REDEA-u, preko dva nova Info punkta“, nadovezao se Orsag i pozvao predsjednika komore te sve poljoprivrednike da uz zajedništvo omoguće uspjeh poljoprivrede na sjeveru zemlje.
Brlošić je tom prigodom ujedno upoznao s Prijedlogom zakona o izmjenama  i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, objasnio provedbu Programa ruralnog razvoja za mjeru 4 (podmjere 4.1. i 4.2.), naglasio kako članove Hrvatske poljoprivredne komore očekuju posebni kreditni uvjeti te pritom najavio skupštinu komore u petak, 13. ožujka.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content