Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Sloveniju bez izdavanja dozvole za jednokratni prijelaz državne granice

Datum objave: 5. studenoga 2014.

Gorican23

Iz Policijske uprave međimurske obavještavaju građane da je Stalna mješovita komisija za provođenje Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Slovenije o pograničnom prometu i suradnji donijela zaključke kojima su između ostalog potvrđene izmjene u primjeni odredbi postojećeg pograničnog režima.

Navedenim promjenama omogućuje se prelazak državne granice na graničnim prijelazima za pogranični promet između Republike Hrvatske i Republike Slovenije svim državljanima država članica Europske unije i osobama koje prema pravu Europske unije uživaju pravo na slobodu kretanja, samo uz predočenje valjane osobne iskaznice ili putovnice, bez izdavanja dozvole za jednokratni prijelaz državne granice, koja se morala naplaćivati.

Takav režim prelaženja državne granice na području Međimurske županije omogućuje se na graničnim prijelazima za pogranični promet Preseka i Sveti Martin na Muri.

 

 

Izvor: emedjimurje.hr

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content